Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΥ


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ 25-3-05

 
ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΡΙΖΟΣ























Αρισ. Γεώργιος Τσιοφλίκης και δεξιά ο ιστοριούχος Βασίλης Ευσταθίου του Αλεξίου.



   Το καφενείο του Ρίζου Μασούρα βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και λειτουργεί περισσότερο από εκατό χρόνια για μικρό χρόνο λειτούργησε ως εμπορικό με υφάσματα. Όταν ήρθαν οι Ιταλοί ανάγκασαν τον πεθερό του τον Χαράλαμπο να στέκεται στην πόρτα του μαγαζιού και αυτοί με τα όπλα τους τον σημάδευαν για την πλάκα τους. Ο Χαράλαμπος απ’ τον φόβο του κατούρησε το βρακί.

Ο Ρίζος με την εγγονή του Χαρούλα, που πάντα επισκέπτεται το χωριό των γονιών της  και τώρα που μεγάλωσε παρακολουθεί και τις ιστορίες που γράφονται στο blog. Φωτογραφία του  2006.

Ο Ρίζος και η γυναίκα του Χαρίκλεια που έχουν πει αρκετά για την ζωή των κατοίκων της Μελίβοιας.
Μπάκαβος Ηλίας, Ρίζος, Πλατσάς Παναγιώτης.

Βαλάρης Θωμάς, Θύμνιος Πλατσάς ή Καραλής, Ευσταθίου Γεώργιος και με την πλάτη στο φακό ο Βάιος Κομμάτης.

O Βουλευτής Τάκης Καρδάρας, Δημήτρης Τσιάτσιος, Μπάτσικας Στέφανος




   Ρίζος Μασούρας: Κάθε βράδυ είχα όργανα στο μαγαζί και ερχόταν μεθυσμένοι ο Καραλής με τον Γκαραμπλή.
Ήμουν ο πρώτος που έφερα γλυκά στο χωριό, την δεκαετία του 1960. Έφερα γκουραμπιέδες και φοινίκια, γιατί δεν ήταν τότε άλλα γλυκά.
Είχα στα κουτιά γκουραμπιέδες και έρχονταν στα ξεκούδουνα στο τέλος ο Γκαραμπλής με τον Καραλή και έπαιρναν ολόκληρα κουτιά. Τι τους έκανα τότε: Μέσα στα κουτιά έβαλα βουνιές από γουμάρ’ και από παν αλεύρι, ήρθαν πάλι αυτοί και ο Καραλής μεθυσμένος, πήρε τα κουτιά που τα είχα πρόχειρα και τα πήγε στα Μπαντιδούλια, από τότε δεν ξαναπείραξε….

Ν.Τ. Με την άσπρη μπλούζα είναι ο Λάκης Γουργιώτης και δεξιά του όρθιος ο Ρίζος Μασούρας, οι άλλοι ποιοι είναι; Γράψτε στα σχόλια ή στο  nikostsintsirakos@yahoo.gr  από τις καλλίτερες φωτογραφίες στο blog, μπράβο στο φωτογράφο.