Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ



ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


    Σήμα κατατεθέν της πλατείας ήταν η παράγκα, που την νοίκιαζε η εκκλησία. Αρκετά χρόνια την είχε νοικιασμένη ο Νικόλαος Μπαντάνης του Βασιλείου. Ο Νίκος Μπαντάνης φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, νέος ακόμα και είναι τέταρτος από αριστερά με το άσπρο πουκάμισο. Περισσότερα θα γραφούν στην συνέχεια.

   1952. Σταυρούλα Σκρέτα, Σκρέτας Αντώνιος,  Πασιάς Αντώνιος, Πασιά Ελένη, όλοι τους αραβωνιασμένοι και ο Μπαντάνης Νικόλαος. 
 Μετά το 1950 άρχισαν να βγαίνουν και οι γυναίκες με τους άντρες τους στην πλατεία του χωριού. Μέχρι τότε μόνο Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα και Άγιο Θωμά έβγαιναν στην πλατεία και όταν γίνονταν κάποιος γάμος.

ΣΤΗΝ ΑΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟ 1954 Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΡΑΠΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.


ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΌΝΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πλατεία Αγίου Νικολάου περίπου 1956


1956 στην πλατεία: Όρθιοι από αρ.:ΔΙΔΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝ., ΜΠΑΝΤΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΑΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΑΛΔΑΣ ΧΡΗΣΣΤΟΣ.
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤ.: ΛΑΔΑΣ ΔΗΜ. ;, ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ, ΧΑΠΙΤΑΣ ΓΕΩΡΓ,


1956. Από αρ. ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΚΟΡΔΙΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΑΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΗΛΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΚΑΘΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΠΑΝΤΑΝΗΣ ΔΗΜ.






Μπουζούκης Νικόλαος Στεφάνου, Χαρατσής Ιωάννης Δήμου, Βούρτουρας Κλεάνθης, Πλατσάς Ευάγγελος, Σφυρής Βασίλειος Παντελή, Χαρατσής Νικόλαος Γεωργίου


Μπουζούκης Κλεάνθης, Δαρίκας Γεώργιος, Μπουζούκης Αλέξιος, Βαλάρης Δημήτριος του θωμά, Γάλλος Δανιήλ, Γάλλος Ιωάννης του Στεφάνου, Μπαντάνης Δημήτριος του Αθανασίου, Αργύρης Φώτης και με την πλάτη ο Χαπίτας Γεώργιος και ο Οικονόμου Ιωάννης.

Στο κυπαρίσι: Ευσταθίου Ιωάννης, Παπαστέφανος Στέφανος ή Πίπας
Πλατσάς Απόστολος, Νέντος Γεώργιος.
...........................................................


Ευάγγελος Ευθυμίου, Πενήντας Γιάννης, Δαρίκας Στέφανος, Ζιούρκας Ε., Πασιάς Δημήτριος ή Τσιάκος, Τζαλαβούρας Αλέξης,  και άλλοι .


Σταύρος Τσαρούχας του Γεωργίου, Σταύρος Τσαρούχας του Αθανασίου, Κούλα Μπλέτσα, Σταύρος Μπλέτσας, Σμαράϊδω Βούρτουρα, Ελένη Τσιάπανου, Βούρτουρας Γεώργιος, Μπουζούκης Νικόλαος, Σφυρής Παντελής, Ευσταθίου Βασίλης, Περδίκης Κωνσταντίνος, Αδαμούλης Λεωνίδας....


ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΣΙΑΤΣΙΟΥ ΤΟ 1959
............................................................................................


Πλατσάς Βασίλειος,Βάρδας Γιάννης, Μπλέτσας Σταύρος, Παπαρίζος Βασίλειος, Μπάτσικας Γιάννης,  Στεργιανόπουλος Γεώργιος, Παπαρίζος Αναστάσιος ή Κούριας, Ευσταθίου Ιωάννης, Μπουζούκης Κώστας, Χαρατσής Νικόλαος, Καραμάνης Στέφανος, Μπουζούκης Αλέξιος, Ζιούρκας Ευάγγελος, Ζιάκας Γεώργιος, και άλλοι.
......................................................................................
  Ν.Τ Όταν γίνονταν κάποιος γάμος, την Δευτέρα πήγαιναν στην πλατεία όλοι οι καλεσμένοι και χόρευαν με τα όργανα.


Ανδρίτσιος Δημήτριος ή Μπλαντός 20-6-1995
   Μόλις πααινάμε την προίκα στο σπίτι έρχονταν ο γάμος της νύφης, το σόι ούλο πάλι, πάλι με πατινάδα. Ξανά πάλι λουκούμια, τσίπουρο και χορό. Τι ώρα είνι; έλεγαν οι μπράτιμοι, 11ή12. Ά, τώρα θα βγούμε στον αι Νικόλα, αύπνητοι. Τώρα πάλι πατινάδα πάμε στην πλατεία και οι δύο γάμοι μαζί. Το χωριό έβγαινε όλο στην πλατεία, δεν πάαιναν οι γυναίκες για δλιά, έπρεπε να βγουν όξου, να καμαρώσ’ν την νύφη και εκεί γνωρίζονταν και οι νέοι μεταξύ τους. Η νύφη με το νυφιάτικο.


Ν.Τ. Όταν ήταν δυο ή και περισσότεροι γάμοι την ίδια ημέρα τότε χόρευαν στην εκκλησία της γειτονιάς τους ο κάθε γάμος.



Ευρύκλεια Πλατσά 9-3-07 …… τα όργανα κριτσινούσαν στον Αγινκόλα, οι Μπλαντάδες ήταν παλαιοί οργανοπαίχτες…… αρραβώνιασε και η Αντών’ς Γκαμπράν’ς πήρε καλό κουρίτ’ς, μ’ είπε η Βούλα η Γκαμπρανούλου. Χόρευαν κι αμπντούσαν κι έπιναν. Τις χόρευαν καμμιά φορά τις νύφες. Την Ανδρομάχη την Τσιριβιρούλου του Μίλτου την θυμήθηκες; αυτή ήταν κατ’ στ' Τσιόκαν’ όταν ήταν κουρίτσ', είχε την Ιουλία μάνα, με την Χρυσούλα που είχε ο Ριζούλας ήταν αδερφές. Κι παντρεύτηκε η Αδρομάχ' που είχε το στόμα στραβό και πήρε το Μίλτο και την έβγαλαν απάν’ στ’ Σουτήρους και τους κυνήγησε ο γαμπρός, είπε για το σόι της νύφης να χορέψουν εκεί κάτ’, και τους κυνήγησε ο Μίλτος: να καθίσουν μόνο οι δικοί μας (το σόϊ του γαμπρού) οι άλλοι να φύγουν, είπε. Την χόρεψαν αυτού στης Σωτήρος, αυτού χόρεψαν και την αδερφή μου την Βανθία, την Τσίβου Πλατσά και άλλες.
................................................................................

Πλατσάς Απόστολος, Μπάτσικας Ευάγγελος, Γκουντάρας Γιάννης, Γκουντάρας Μόσχος, Κρανιώτης Κωνσταντίνος.
..............................................................................

Βούρτουρας Γεώργιος, Παπαλέξης Τάκης, Γραμμένος Μπάτσικας, Γκουντάρας Γεώργιος, Γκαμπράνης Βασίλης, Τσιάπανος Ιωάννης, Λέτσιος Νικόλαος, Κανδυλάρης Βασίλειος,  Γκλαντής Τάκης..................
.........................................................................




 Πλατσάς Παναγιώτης με το βιολί, Βάρδας Γιάννης με το κλαρίνο και Μπάτσικας Βασίλειος με το ακορντεόν. Ρέντζας Γιάννης, Γκαραγκούνης, Ζιάκας Στέφανος και άλλοι.
............................................................................


ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΟ 1956
......................................................................................

Ευρύκλεια Τσιαπάνου του Γεωργίου συζ. Βασιλείου Πλατσά
Ευρύκλεια Πλατσά 9-3-07
Ο Φέσος ο Μπλέτσας με το ματσούκ χτυπούσε την Ασημίτσα, τη γυναίκα του. Έδωσαν την Μαρίτσα, την κόρη τους, στον Γιώργο Χαρατσή και την χόρευαν σαν νύφη πέρα στην Πατσιούκα, ήταν η Πατσιούκα Αγινκόλας.. Δευτέρες τότε χόρευαν τις νύφες. Κι έβαλαν την Ασιμίτσα μπροστά να χορέψει, την μάνα της Μαρίτσας, και ο Φέσος απ' το Δμότσιο κι απ' του Δυσσέα Μπαμπή απαν' έφτασε στην Πατσιούκα και με φούρια με ένα ξύλο την χτύπησε στην πλάτη, το θυμούμαι αυτό, εκεί μπροστά ήμουν, Κώστα τον έλεγαν έχουμε και στα εγγόνια ένα Κώστα και ένα Θανάση. Γιούρτσαν απάν κι τουν πήραν τουν Φέσου, άφανου τουν έκαμαν. Τι να καμ' η έρμη η Μαρίτσα.... είχε ένα καφέ νυφικό.... τι να καμ'  η Μαρίτσα .... να πεθάν' απ' την σκασίλα της, τον πήραν τον Φέσο, που τον πήγαν δεν ξέρω.


ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΕΥΡΥΚΛΕΙΑ Σύζυγος ΒΑΪΟΥ 8-7-2005


   Τότε φορούσαμε φουστάνια μι κουρμί κι θλίκονι πίσου. Η Χρυσή Ντιντούλου τόραψε, ήταν σε μελί χρώμα. Είχα κουσάρες θηρίες κι μ’ έβαζαν κι χόρευα του τραγούδ’ « άχ Μισιλά, έπαθα κακό Μπελιά» φουστάν’, ζακέτα,
πουδιά, κι πάαινα στην εκκλησιά, με τα ίδια και στον Αγινκόλα.
Τα μικρά αγόρια και τα κουρίτσια τα έβαζαν φουστάνια.



   Αρχές του 1960. ΛΑΪΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. Πάνω δεξιά το καφενείο του Μπουζούκη Βασιλείου, και στο κενό ήταν το σπίτι του Κωστόπουλου που η καταγωγή του ήταν από το Ελατοχώρι Πιερίας. 
..............................................................................

Ευρύκλεια Ανδρίτσιου του Νικολάου, σύζυγος Βάϊου Γκουντάρα.
ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΕΥΡΥΚΛΕΙΑ 3-5-2005
  Στον χορό, προπάντων πασχαλιά που ήταν καλοσύνη, αλλά τα Χριστούγεννα που ήταν χιόνι ήθελες να παρ’ς τα λιζγκάρια να καθαρίσ’ για να φτιάν’ς χουρό. Την Πασχαλιά έβγαινε ο Γιώρ’ς Ποτός, ο Μαργαρίτ’ς Νάκας, ο Κώτσιος Βάρδας, ο Μήτσιος Τσιουγάρ’ς, έβαζαν τα κουρίτσια μπροστά να χορέψουν ήταν Καυγατζήδες ποιος και ποιος να βάλει δικό του άνθρωπο μπροστά. Έκαμναν καυγάδες. Χουροί απ’ γένουνταν, ούλου του χουριό και ούλα τα όργανα. Τέσσερις χοροί, τέσσερα τσίφτια. Ήταν η Μπλαντός και ήταν αρραβωνιασμένος στην Βρίκλου Γκαμπρανούλου κι τον χώρσι. Αυτού του παίρνει αυτό; καταλαβαίνω (εννοεί το μαγνητόφωνο) και τον χώρσι δεν τον ήθελε και έβγαλε τραγούδι και μας έβανε στον χορό και χορεύαμε. . .. πόσες φορές χόρεψα στο χορό!!!.

Αχ Αχ Μίσιλα έπαθα κακό μπελιά, Ήμουν αρραβωνιασμένος σε μια γειτονιά…. τραγουδούσε ο Μπλαντός. Κουντά πήρε την Πουτιώ (Χαρίκλεια). Εμένα με τον προξενούσαν, αλλά δεν τουν ήθελα, δεν ήταν τιμημένος, ήταν μπουρνταλιάρς.
Εκεί που έβγαιναν για χορό, έβγαιναν με τα μαχαίρια. Ο πασχαλιάτικος χορός ήταν καυγατζίδικος και μάλωναν και παντρεμένοι ακόμα μάλωναν. Καθουμέσταν στα πεζούλια και έρχονταν κάποιος απ’ το σόι μας και έλεγε σήκω να χωρέψουμε, με την αράδα. Χουρόν να δεις.. εγώ, κουσιές κατ’ ξεκουλιόνουμουν, αλλά μάλωναν, χαλούσε ο χορός και ξανά τον έφτιαχναν. Αυτοί που έπαιζαν τραγουδούσαν κιόλας. Ήταν οργανιπαίχτες οι Παπαστεφαναί, Πρασάς, η Γιάνς η Βάρδας, ένας Στεριανόπουλος,ο Γιάννης Νάκας κι άλλοι.
























Ο ΜΠΛΑΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

1950.
............................................................................................


Ο Δήμος Γκουντάρας στην Πλατεία, το 1962
......................................................................................
.......................................................................................................
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΟ 1958. Κοιτάξτε και τα παιζούλια στο ντουβάρι.
..................................................................................

 Λάκης Γκουντάρας και Γιάννης Σμαράς, δεξιά. Φωτογραφία του 1963
........................................................................................

Σουγιάννης Νικόλαος, Βούρτουρας Νικόλαος, Νέντος Γεώργιος, Ράπτης Ρίζος, Μπαντάνης Νικόλαος. Φωτογραφία του 1966.
....................................................................................



Κανδυλάρης Βασίλειος, Παπαρίζος Μιχάλης, Τσιοφλίκης, Διδίνος , Τσιοφλίκης ή Ζαρκαδής, Ασμίνης, Γαγάτσιος Β., Μασούρας Β, Μασούρας Αλ. Μπαλογιάννης Γ, και άλλοι.
...............................................................................







1953. Αριστερά ο Βασίλης Σφυρής του Παντελή και δεξιά ο Παπαρίζος Βασίλειος του Μιλτιάδη.
..................................................................

   1962. Αυτή είναι μία απ' τις καλύτερες φωτογραφίες και πιστεύω ότι άργότερα θα γνωρίζουμε ποιος είναι ο φωτογράφος. Μπαλογιάννης Κλεάνθης, Μπάτσικας Στέφανος ή Σαραφλάς, Μπάτσικας Δημήτριος, Ζήσης Στέφανος, Κομάτης Γεώργιος, κλαρίνο ο Ευθυμίου Σταύρος, ακορντεόν ο Μπλέτσας Στέφανος, Τσοποτός Βασίλης.
  Στο βάθος διακρίνεται το Κορδελέικο σπίτι που είναι πολύ παλαιό,  Αριστερά τα ντουβάρια που σήμερα έγινε εκκλησάκι, ενώ τα πλατάνιαδεν υπάρχουν αλλά είναι τα νεοφυτεμένα. Υπάρχει και πίστα από τσιμέντο.
...................................................................................................


..................................................................................................

1962. Στην παράγκα. Γκουντάρας Λάκης ή Γκαντέμης, Γκουντάρας Γιάννης ή Φασούλας, Μπάτσικας Βασίλης, Παπαρίζος Βασίλειος ή Μιχαλούλης, Αργυρίου Ευάγγελος ή Σουσός.
...............................................................................
Ροκάς Ευάγγελος και Καλλιόπη, Ράπτης Δημήτριος ή Ναι, Γεια, ο Θείος, Ράπτης Μιλτιάδης και Κατίνα, Ράπτης Ρίζος. Το έλατο στέγνωσε το 2005 από τα συνεχόμενα νερά που έπεφταν στην ρίζα του, αφού δίπλα του υπήρχε υπαίθριο bar του Τάκη Πασιά και Βασίλη Μπελιά. 
.......................................................
Κάτω από το κυπαρίσι.
....................................................................


Από αρ.: Μπουζούκης Γεώργιοςτου Βασιλείου, Ευθυμιάδης Κίμων. Οικονόμου Ιωάννης.
...................................................................

Ζήσης Βασίλειος, Χαπίτας Γεώργιος του Στ. Πλατσάς Ευάγγελος του Κλεάνθη, Κανδυλάρης Γεώργιος, Στέφανος Δουβώρης της Βάσιος,
...............................................................................................

1960. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΒΑΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
...............................................................................................

Μπάτσικας Δημ., Κομάτης Γεώργιος,Τσοποτός Βασίλειος, Φώτης Γουργιώτης χορεύουν μπροστά από την παράγκα
..................................................................................
..............................................................................

................................................................................................


ΒΑΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΥΡΥΚΛΕΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΜΟΥΛΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1960
..................................................................................

1965. Ζιούρκας Νικόλαος ή Μαρέσας, Μπαντάνης Γιάννης,  Ευθυμίου Βασίλης, Μαντάλης Ευάγγελος, Τσοποτός Βασίλειος και πολλοί άλλοι;
.................................................................................

Ζιούρκας Ευάγγελος, Ζιούρκας Γεώργιος, Ζιούρκα Ελένη, Δουβώρης Στέφανος.
...................................................................................

ΠΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. ΧΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΑΛΔΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΛΑΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝ.
..........................................................................................................

Ανδρίτσιος Δημήτριος ή Μπλαντός 20-6-1995
Την δεύτερη ως την τρίτη μέρα της Πασχαλιάς γίνονταν χορός στον Αι Νικόλα. Εκεί έβλεπες εσύ του θκόμ του κουρίτσ’ και γω του θκος του παιδί. Την πρώτη μέρα τρώγαμε ψωμάκι και δεν βγαίναμε στα καφενεία. Το μεσημέρι της δεύτερης μέρας 1-2 η ώρα βγαίναμε στον αι Νικόλα, δεν πααινάμε στα καφενεία και στις καφετέριες όπως τώρα. Χριστούγεννα και Πασχαλιά μόνο.





Ράπτης Δ, Ριζάκης Γ, Δαλδάς Χρ,  Ευσταθίου Δημ.

Ν.Τ Τα τελευταία χρόνια σταμάτησαν οι χοροί και τα πανηγύρια, τώρα οι νέοι έχουν κάθε μέρα πανηγύρι, και δεν τους νοιάζει, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις γιορτές από τις καθημερινές γιατί όλες οι μέρες για τους νέους είναι γιορτινές. Σήμερα είναι δύσκολο να βρεις άνθρωπο να τραγουδά στο δρόμο ή στην ώρα της εργασίας του, μόνο οι αλβανοί τραγουδούν όταν δουλεύουν στα κτήματα.
ΡΗΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 20-7-95 : Τότε ανεβαίναμε στα μπλάρια για το χωριό και αρχινούσαμε το τραγούδι. Εκείνος ο Μήτσιος ο Τσιάρας έλεγε ένα τραγούδι εκεί που έκοβε ξύλα στην Μπαρατόια "Να παν να δουν τα μάτια μου" Σήμερα αν τραγουδήσ’ άνθρωπος ή μεθυσμένο ή παλαβό θα τον περάσεις. Αν είσαι μόνος σου θα πεις ότι ομόρφαινε η φύση. Έβγαινε ένας πεζός στου Τσιμπλή και τραγουδούσε ο άνθρωπος το: «Νοιώθω μια κούραση βαριά» και τόλεγε με την ψυχή του για να χαρεί μοναχός του δεν τόλεγε για να παρλάρει, και τον λέω: συγχαρητήρια για το τραγούδ’.



Γάλλος Βασίλειος του Κλεάνθου, Γάλλος Βασίλειος του Ιωάννου, Μπουζούκης, Μπάτσικας Γραμμένος, Μπάτσικας Γ. ή Τζιουλής, Βούρτουρας Γεώργιος, Ζήσης Στέφανος, Μπελιάς Ρίζος, Καραμάνης Στέφανος, Καρακίτσιος Γρηγόρης και άλλοι.


ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960 .


Γάλλος Γ, Λουκανίκας, Τσοποτός Βασίλειος, Κομάτης Γεώργιος. Μπάτσικας Ε, Πύραυλος, Στεργιανόπουλος Γ, Καραμάνης, Μπλέτσας Σταυ., Μπάτσικας Γ.




Σφυρής Βασ., Μπουζούκης Νικ.Μπουζούκη Χαρίκλεια, Μπουζούκη Μαρία και άλλοι




Τσοποτός Βασ., Μπουζούκης Δημήτριος του Βαϊου (γιατρός), Καλαγιάς Γιάννης, Ζιούρκας Γεώργιος, πίσω καραμάνης Σ, η παράγκα και άλλοι.



Όρθιος ο φωτογράφος Δ. Σπυρούλης, Βαλάρης Δ., Βούρτουρας Ιω, Βριάβας, Κελεπούρης Αν. Διδίνος Ν, Παπασκάθαρος Γ. και άλλοι




Παπαρίζος Μ, Πλατσάς Ε, Ριζάκης Γ, Μέλπω και Χρήστος Δαλδάς,, ναι γεια ο Θείος (Τράκας), Ευσταθίου Δ και η γυναίκα του, πίσω ο Ν. Λέτσιος, Μπαλογιάννης Γ, Σουγιάννης Ν,
 Ευθυμίου Β, Δαρίκας Αν, Μασούρας ΑΛ. Μπουζούκης Β και άλλοι .




1965. Ευσταθίου Νικόλαος, Σπυρούλης Βασίλειος, Παπαστεφάνου Στέφανος ή Μπριτάλι, Αντωνούλης Ιωάννης, Τσοποτός Βασίλειος και Γιάννης Σκάθαρος.






Γάλλος Βασίλειος του Κλεάνθη, Γάλλος Δανιήλ του Στεφάνου, Γάλλος Ιωάννηςτου Βασιλείου, και ο Γυμνασιάρχης Κορδίλας Βασίλειος του Ιωάννου.
...............................................................

Κομάτης Γεώργιος και Τσοποτός Βασίλειος στα ανατολικά της πλατείας
...............................................................................


...............................................................................................


...........................................................................................................

1965. Τσοποτός Βασίλειος, Μπάτσικας Δημήτριος, Ζήσης Στέφανος, Κομάτης Γεώργιος.
.................................................................................................

........................................................................................................




Γιάννης Τσαλαβούρας και Γκουντάρας Γεώργιος Δημ.
........................................................

........................................................................................

Νίκος Μπέλος και Βασίλης Κολέτσιος τέλος του 1960
.......................................................................

ΒΑΛΑΡΗΣ Δ.,ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΙΜ.,
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡ.
..............................................................................







..................................................................................................................


Αναγνωστούλης Απόστολος, Δέσποινα, Τσαρούχας Σταύρος και Χαρούλα.


Βαλάρης Θωμάς, Πενήντας Στέφανος, Μπελιάς Αντώνιος
...............................................................................

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΤΉΡΙΟ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
Η ηληκία που γεννήθηκε το 1947, την επόμενη μέρα αναχωρούσαν για στρατιώτες.
   Ο Γιάννης Τσιάπανος την εποχή του 1968 κατέβαζε τραπέζια στην Πλατεία και το ηλεκτρόφωνο. Εκεί συγκέντρωνε τους πελάτες του που οι περισσότεροι ήταν απ' την Γκορτσιά.
Διακρίνονται: Τσιάπανος Γιάννης του Σταύρου, Δαλδάς Σταύρος του Βασ., Παπαρίζος Αντώνιος, Παπαρίζος Στέφανος, Μπουζούκης όθωνας, Γαλαννούλης Αριστείδης, Κρανιώτης Κώστας, Μούμος Σταύρος, Κορδίλας Ιωάννης, Ευθυμίου Στέφανος......


 Στο κέντρο της Πλατείας ήταν τσιμέντο και εκεί χόρευαν.
Εδώ: Παπαρίζος Στέφανος, Λέτσιος Δημήτριος, Δαλδάς Σταύρος.


ΒΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΛΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
..................................................................................................


Στην πλατεία έγιναν κατά εποχές διάφορες κατασκευές, εδώ παιδική χαρά αρχές του 1970. Στη φωτογραφία: Δήμητρα Μπελιά, Ελένη Κυλινδρή, Βαλάρης θωμάς, Στέφανος Κυλινδρής, Στέφανος Πλατσάς του Γεωργίου.
.......................................................................



ΠΑΣΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΟΥΡΚΑΣ Η ΜΑΡΕΣΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΡΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΛΙΑΚΗΣ Ή ΒΙΝΙΟΣ
................................................................................................

Στη φωτογραφία αρχές του 1970 ο Γεώργιος Ανδρίτσιος του Στεφάνου. Ο χώρος είναι περιφραγμένος με τσιμέντο και εντός του χώρου το ηρώω που κατασκεύασε ο Βασίλης Βάρδας. Εκεί που διακρίνεται το πέτρινο ντουβάρι έγινε σήμερα η εκκλησία του αγίου Νικολάου.
..........................................................................

ΤΣΙΝΤΣΙΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΛΑΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1970
.............................................................................

Από αριστερά, Μπαντάνης Αλέξης, Μπαντάνης Βασίλης, Μπάτσικας Βασίλης του Αν. και Πασιάς Βασίλης του Γ.
............................................................................

Τάκης Πασιάς
................................................................

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚ.
....................................................................................

Γράψετε στα σχόλια και ποιοι άλλοι βρίσκονται στις φωτογραφίες.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ