Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗΔΕΣ 2010Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΥΝΗΓΩΝ "ΟΙ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗΔΕΣ"  ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΝΔΥΛΑΡΗ.
Ο Γεώργιος Κανδυλάρης του Δήμου, έδωσε το όνομά του στην Ομάδα κυνηγών "οι Καμαγιάννηδες".
   Ξεκίνησε το 1965 περίπου, μαζί και ο Λάμπρος Ζορμπάς που εκείνη την εποχή ήταν ο πρώτος που έφερε γουρουνόσκυλο στην Μελίβοια. Ο Γιώργος πήρε το όνομα "Καμαγιάννης" από τον αδερφό της γιαγιάς του Μαρίας, τον Γιάννη Λέτσιο, που παντρέύτηκε στην Σωτηρίτσα και είχε το παρατσούκλι "Καμαγιάννης". Οι έχοντες το επίθετο Λέτσιος στην Σωτηρίτσα κατάγονται από την Μελίβοια. Το μέρος που έχει στην διάθεσή της η ομάδα είναι από τον Ξερόλακα μέχρι το Ρέμμα Νταλντά στην Κουτσουπιά.
Το χωριό μας έχει ακόμα δύο ομάδες Κυνηγών:
1. Τα ξουράφια που έχουν την έδρα τους στα Γαλαζοχώματα στο Βράχο και
2. Τα Καπή που έχουν έδρα τον Γκούτζιμπο. Θα γράψουμε αργότερα και για αυτές τις ομάδες.
   Ο Λάμπρος Ζορμπάς κατάγεται από την Άρτα, και βρέθηκε στην Μελίβοια ως έμπορας σκούπας (ρίκη). Συγγέντρωνε τη ρίζα από την σκούπα (ρίκη) στο χωριό μας και την πήγαινε στο Βόλο όπου υπήρχε εργοστάσιο και την επεξεργαζόταν μέχρι ένα στάδιο και ύστερα μεταφερόταν στην Ιταλία. Εδώ ο Λάμπρος είχε βοηθό του τον Πλατσά Ευάγγελο. Ο Γιώργος μας άφησε το 2004 σε ηληκία μόλις 58 χρόνων.Το μαγαζί το έφτιαξε ο Γιώργος Κανδυλάρης. Ανακαίνιση έγινε από τα παιδιά του.Μετά από το Γιώργο, την αρχηγία της ομάδας ανέλαβε ο Τάκης Πενίκης.

Και στο χορό φαίνεται ότι είναι αρχηγός.Αρκετοί Βολιώτες στην ομάδα.Το τραπέζι είχε αγριογούρουνο και αρνί


Ο Δημήτρης Κανδυλάρης.


Ο Κώστας Γκουντάρας τα ντουφεκά από πίσω τα γουρούνια, έτσι λένε.


Ο Βαγγέλης Κρανιώτης βρήκε το φλουρί και κέρδισε ένα ζευγάρι άρβυλα των 200 Ευρώ, που θα προμηθευτεί από το κατάστημα του χωριανού μας Στέφανου Μπέλου στην Αγιά.

Πρόεδρος,αντιπρόεδρος και ταμίας κόβουν την πίτα.

Η ομάδα διαθέτει και νεαρούς που εκτός από γουρούνια κυνηγούν και πουλιά. Αρχηγός ο Κωστάκης, δεν τους ξεφεύγει τίποτα.ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ melivoia1. ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ.

  ΣΤΕΙΛΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓIΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ BLOG melivoia και melivoia1.  Κάθε φωτογραφία θα περαστεί εκεί που πρέπει. Χρειαζόμαστε φωτογραφίες όλων αυτών που σκοτώθηκαν στους πολέμους, αυτών που πήγαν στην Αμερική παλαιά, αυτών που βρίσκονται σήμερα σε διάφορα μέρη του κόσμου και έχουν καταγωγή από Μελίβοια, φωτό από διάφορες εκδηλώσεις, βίντεο διάφορα. ΣΤΟ e-mail nikostsintsirakos@yahoo.gr