Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΤΟ 2010





ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2010

Όπως παλιά έτσι και τώρα, Σάββατο βράδυ, καρναβάλια πήγαιναν στα σπίτια των αρραβωνιασμένων. Εδώ στο σπίτι του αρραβωνιασμένου πρόσφατα Γρηγόρη Δουβώρη, που κέρασε χαλβά σουσαμένιο.


Αν και έβρεχε δυνατά, τα κέδρα κάηκαν. Ο Νίκος Γκάλιάκης δεν φοβάται την βροχή.





















    O Σύλλογος γυναικών παρών και την Κυριακή το βράδυ στις εκδηλώσεις, προσέφεραν πίτες , λουκάνικα και σουβλάκια, στα γραφεία του Συνεταιρισμού λόγω βροχής.
























   Πρώτος κάθε χρόνο στο χορό ο Νίκος Τσαρούχας, οι προπάπποι του κατάγονταν από την Κρανιά Ολύμπου, δεύτερος ακολουθεί ο Βαγγέλης Πλατσάς, που μπορεί να αναιβοκατεβεί τον Κίσαβο με τα πόδια, ασταμάτητα , χωρίς να κουραστεί, είναι σίγουρο αυτό.




Στα ζεϊμπέκικα πρώτος ο Γιάννης Τζαλαβούρας.





















Κοιτάξτε στυλ, χωρίς να διαλέξω φωτογραφίες.























   Ποιος μπορεί να τον συναγωνισθεί; Όποιος προσπαθήσει θα έρθει δεύτερος με μεγάλη διαφορά, μου θυμίζει τον Γιώργο Λυγγέρη, που δεν απουσίαζε και αυτός από γλέντια και εκδηλώσεις, τα παιδιά του ζουν στην Αυστραλία και εκεί βρίσκεται σήμερα ο Γιάννης Ζιούρκας, που τον έχουν γαμπρό στην ξαδέρφη τους, την Γιάννα.























Ο Γρηγόρης Μπάτσικας δεν φοβάται τα χρόνια, λεβέντης με τα όλα του.






















Την Κυριακή το γλέντι συνεχιζόταν μέχρι πρωϊας.























   Ο Γιώργος Λυγγέρης στο Κόκκινο Νερό στην δεκαετία του 60, μαζί του ο Βασίλης Λέτσιος. Φωτογράφος ο Δημήτρης Σπυρούλης. Τον Γιώργο Λυγγέρη πάντα θα τον θυμόμαστε, περισσότερο εμείς οι παλαιότεροι που τον γνωρίζαμε.






   Ο Δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας με το γιο του Δημήτρη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Αντώνης Μπελιάς, την Καθαρά Δευτέρα στην Πλατεία Μελίβοιας .

























   Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Μπελιάς Αντώνιος ήταν ο επικεφαλής του Δήμου για την εκδήλωση στην Μελίβοια ενώ εκ μέρους του Τοπικού συμβουλίου επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρός του, Περδίκης Παναγιώτης.
Σύμφωνα με δήλωση του Μπελιά Αντώνη, τα έξοδα βαρύνουν τον Δήμο Μελίβοιας, ενώ μεγάλη είναι η προσφορά του Συλλόγου γυναικών, που εφτιαξαν τις πίτες και τα γλυκά της εκδήλωσης.
























Ο Πρόεδρος της Μελίβοιας, κόβει την λαγάνα, δώρο των αρτοποιοίων "Δαλδά"






















Ακόμα και ο Ρίζος Μασούρας, ο μεγαλύτερος σε ηληκία απ' όλους τους παρευρισκόμενους, τίμησε την καθαρά Δευτέρα, δεν απουσιάζει ο Ρίζος από τις εκδηλώσεις, από την εποχή που ήταν στα Αετόπουλα......



































Πολλές ιστορίες, περιμένετε λίγο.


























Παρά το τσουχτερό κρύο αρκετοί επισκεύτηκαν την πλατεία με τους πολλούς μεζέδες και τα γλυκά.
















































ΡΗΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Οι ιστορίες του Γιάννη Ρήγα θα μελετηθούν από πολλές και διαφορετικές ειδικότητες επιστημόνων, εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις δημοσιεύσουμε.























   Στην Πλατεία από αριστερά: Ποτός Ιωάννης, Ευσταθίου Δημήτριος και Σκάθαρος Ιωάννης, όλοι τους κάτι είπαν για την ιστορία του χωριού μας.
























Εκατοντάδες στην παραλία πετούσαν τον χαρταετό.






















Ο δρόμος Αγιοκάμπου Βελίκας






















Ο Γιάννης Καραμάνης του Στεφάνου πετά τον χαρταετό στα υψώματα της Χουχουιάβας και στης Δικάλους το ρέμμα. Τριακόσια μέτρα μακρυά τον πέταξε, και μάλιστα είχε πολύ καλά ζύγια, ήταν καμαρωτός καμαρωτός, τον έβλεπε όλο το χωριό.




ΤΟ ALBUM ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΙΚ. ΜΠΑΤΣΙΚΑ

ΤΟ ALBUM ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

   Ο Βασίλης Μπάτσικας ήταν ο πρωταγωνιστής στα καλλιστεία που διοργανώθηκαν στην πλατεία της Μελίβοιας στις απόκριες το 1982, την Καθαρά Δευτέρα.
    Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μελίβοιας με πρόεδρο τον Θωμά Βαλάρη.
 Αρκετές φορές έγραψα ότι η ιστορία της Μελίβοιας φυλάγεται καλά στα σπίτια των χωριανών μας.
   Ο Βασίλης έφτιαξε ένα album με φωτογραφίες των Καλλιστείων, που θα δείτε παρακάτω. Αργότερα θα γραφούν και τα ονόματα όσων έλαβαν μέρος σ' αυτή την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας.





































































ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ