Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΛΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΛΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ

Ο Γιάννης μένει με την οικογένειά του στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Ν.Τ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΙΩΤΕΣ Η ΜΕΛΙΒΟΙΩΤΕΣ..
Ν.Τ.: ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΛΟ.
   Είναι οι παλαιότερες που μέχρι σήμερα υπάρχουν στο blog. Ήθελα να τις χρησιμοποιήσω την κάθε μία στην ιστορία της, αλλά επειδή δεν μπορώ να γνωρίζω πότε θα γραφούν όλες αυτές οι ιστορίες και για να είναι κτήμα όλων μας τις τοποθέτησα τώρα.
Ο Γιάννης μένει με την οικογένειά του στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης αλλά η ψυχή του είναι στην Αθανάτη, τόση είναι η αγάπη του για το χωριό μας.ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

 Ν.Τ. Με τον αριθμό 7 η Μαρία σύζυγος Στεφάνου Γάλλου είναι του Γέννους Σκούρτου, το σπίτι της ήταν κάτω στου Ευθυμίου, ήταν αδερφή με την γυναίκα του δάσκαλου Βασίλη Παπαλεξανδρή. Ο Σκούρτος έδωσε προίκα το σπίτι στον Β. Παπαλεξανδρή και αυτός το πούλησε στον Ευθυμίου και έφτιαξε καινούργιο, που σήμερα το έχει ο Λεωνίδας Αδαμούλης στην Αλευριά.  Με τον αριθμό 11 είναι η γυναίκα του δάσκαλου και αργότερα γιατρού Γρηγόρη Παπαλεξανδρή. Με τον αριθμό 12 είναι η Αννούλα στεφάνου Γάλου που παντρεύτηκε με τον Ρίζο Κυλινδρή που ο Ρίζος πήρε σωγαμπρο τον Αλέξη Τάκο, αντί να γράψει Κυλινδρή ο Γιάννης έγραψε Παπαλεξανδρή. Με τον αριθμό 4 η Παρασκευή Δανιήλ Γάλου μητέρα του Γιάννη Γάλλου του Στεφάνου, και αδερφή του Δήμαρχου Καλιθέας Γιάννη Γάλλου.

   Το σπίτι του Αναγνώστη ή Δημήτρη Γάλλου κατασκευής περίπου το 1850. Το 1963 ό Γιάννης Δανιήλ Γάλλος υποψήφιος τότε της ΕΔΑ θέλησε να μιλήσει απ' το μπαλκόνι του σπιτιού αλλά η αστυνομία της Αγιάς δεν στο επέτρεψε. Τελικά είπε δυο κουβέντες απ' την πόρτα του σπιτιού.


Φωτογραφία του 1903-1904



ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ  1909-1910 ??????






    Ν.Τ.: Αυτή η φωτογραφία είναι αναρτημένη στο καφενείο του Κωστάκη και Δήμου Αδαμούλη στη Μελίβοια. 29 Μαϊου του 1929 γράφει στο πίσω μέρος. Εδώ απεικονίζεται ο δάσκαλος Βασίλης Παπαλεξανδρής του Ιωάννου, γεννήθηκε το 1864 και είναι στη φωτογραφία 65 χρόνων.
 Ν.Τ.: Γράψτε ο καθένας τα σχόλιά του, θα βρεθεί άκρη.

   Ν.Τ. Η φωτογραφία αυτή, είκοσι περίπου χρόνια νεώτερη της προηγούμενης απεικονίζει τον Βασίλη Παπαλεξανδρή και ο άλλος δάσκαλος πρέπει να είναι ο Γρηγόρης Παπαλεξανδρής που αργότερα έγινε γιατρός και πήρε γυναίκα την κόρη του Στέφανου Γάλλου που απεικονίζεται στην πρώτη φωτογραφία. Αυτή η φωτογραφία είναι με email γιαυτό και δεν είναι καθαρή, αλλά τα χαρακτηριστικά του Βασίλη Παπαλεξανδρή ομοιάζουν.Στη φωτογραφία ο Βασίλης φαίνεται να είναι μικρότερος από 45 χρόνων. Για τον Γρηγόρη αν γεννήθηκε το 1877 είναι στην φωτογραφία μικρότερος από 33 χρόνων, έτσι και φαίνεται.

Άγιος Νικόλαος Κρήτης 31-3-2010
Αγαπητέ κ. Τσιντσιράκο
Τυχαίως πριν δυο ημέρες μπήκα στο «δικό σας» site .
Το μόνο που έχω να πω τώρα είναι ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
Διάβασα μόνο λίγα από αυτά που γράφετε αλλά από εδώ και πέρα θα το παρακολουθώ τακτικά
Η ιστορία του χωριού μας με ενδιαφέρει και παρακαλούσα να βρεθεί κάποιος να γράψει κάτι.
Σχετικά με την ονομασία του χωριού μας ο πατέρας μου Στέφανος Γάλλος του Ιωάννου (Γιαννακούλας) που ήταν στην Αμερική περίπου 20 χρόνια και διάβαζε ένα βιβλίο σχεδόν την ημέρα, μου έλεγε ότι αυτή προήρθε από το σώμα των Αθανάτων του Ξέρξη όταν αυτοί εισέβαλαν στην Ελλάδα και είχαν στρατοπεδεύσει στην περιοχή μας. Πολλοί από αυτούς λόγω ασθενειών πέθαναν και όπως μου έλεγε υπάρχουν πάρα πολλά μνήματα στη Μαλάτη και αλλού.
   1 σχόλια: designmama είπε... Άχ τι μου θυμίσατε! αυτή τη σχολική φωτογραφία την έχει και η οικογένεια μου, με τα δυο μοναδικά κορίτσια που πήγαιναν τότε σχολειό, η μια η γιαγιά μου Παρασκευή Αναγνωστούλη, στο επίθετο του Αντρός της, δεν ξέρω το πατρικό της, και η άλλη η αδελφή της.
Επιφυλάσσομαι για περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον!
22 Ιανουαρίου 2011 2:03 μ.μ.

Ν.Τ.: Γράψτε ο καθένας τα σχόλιά του, θα βρεθεί άκρη. Έχει δίκαιο η Κατερίνα. Από διερεύνηση μέχρι τώρα προκύπτει ότι τα κορίτσια είναι οι κόρες του Τάσου Αργύρη ή Αργυρίου ή Κουφουτάσου, και η μικρότερη είναι η γιαγιά της. Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Αργύρη ο Κουφοτάσιος έμενε στο σπίτι απέναντι  από το καφενείο του Σκρέτα και ήταν γιος του Αργύρη Γιάγκου. Πήγε σώγαμπρος στον  Παπαστέφανο. Αργότερα θα γραφεί το οικογενειακό του Αργύρη και Γιάγκου που ήταν αδέρφια.
...........................................................................................


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΟΣ ΣΤΗ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ΤΟ 1921
..........................................................................................................................
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΙΩΑΝ. ΓΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΛΑΓΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 1930
.......................................................................................................................




Αριστερά ο Γιάννης Γάλλος του Δανιήλ. Φωτογραφία του 1930

ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ Ο ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΛΟΣ (ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ) 1936. Δεξιά ο Στέφανος Ι. Γάλλος.