Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ 2010

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
08 ΜΑΗ 2010
(Η ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 08 ΜΑΗ 2010 ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΙΒΟΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ)

ΟΛΌΚΛΗΡΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 08 ΜΑΗ ΤΟΥ 2010 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΒΕΛΙΚΑΣ.

Πολλές φωτογραφίες για να βρίσκονται όλοι στο "Ανοιχτό Βιβλίο της Μελίβοιας"


   Καθώς έκανα την καθημερινή μου περιήγηση στον αχανές κόσμο του internet, είπα σε κάποια στιγμή να επισκεφτώ και τον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Μελιβοίας, γιατί δημότης Μελίβοιας τυγχάνω.

  Σερφάροντας στις διαφορετικές σελίδες της αρκετά εντυπωσιακής και πρωτοποριακής ιστοσελίδας του Δήμου Μελιβοίας, με τα ωραία χρώματα και τα ποικίλα gadgets, έτυχε να μπω στη σελίδα: «Σύνδεσμοι» (melivoia.gr/index.php/el/component/weblinks/) και διάβασα το παρακάτω: «Σερφάρουμε συχνά στο Δίκτυο. Όποτε βρίσκουμε έναν εξαιρετικό ιστοτόπο, τον δημοσιεύουμε εδώ».
  Αυτό ακριβώς το γεγονός μου έκανε τρομερή εντύπωση, για το λόγο που θα αναφέρω παρακάτω:
   Δηλαδή, όλοι αυτοί που βρίσκονται στο Δημοτικό συμβούλιο ή αυτοί που είναι αρμόδιοι για την διαχείριση της ιστοσελίδας, δεν έτυχε ποτέ να μπουν στο melivoia.blogspot.com ή αν έτυχε δεν το βρήκαν εξαιρετικό. Δηλαδή, τι είναι εξαιρετικό για τον Δήμο Μελιβοίας, μόνο οι Ομάδες, οι Αθλητικοί όμιλοι και οι ιστοσελίδες με τα παιχνιδάκια και τα ανέκδοτα;
  Δεν θεωρούν, αν όχι εξαιρετικό, σημαντικό τουλάχιστο, το παρόν ιστολόγιο που αφορά άμεσα την Ιστορία και Λαογραφία της Μελιβοίας. Αν δεν είναι αυτό σημαντικό ή αν δεν είναι αυτός ο κυριότερος σύνδεσμος που πρέπει να έχει η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μελιβοίας, τότε ίσως οι αρμόδιοι να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον γνήσιο πολιτισμό – τον ποιοτικό πολιτισμό.
  Πολιτισμός είναι και οι Αθλητικές ομάδες, αλλά Πολιτισμός είναι η Ιστορία του τόπου μας, είναι η Ιστορία και η Λαογραφία της Μελιβοίας που πρέπει ο κάθε συγχωριανός αλλά και κάθε επισκέπτης να γνωρίσει.

  Άρα από αυτό και μόνο πρέπει να υποθέσουμε πως ο Δήμος Μελιβοίας, βάζει σε δεύτερη μοίρα τον Πολιτισμό και σε αυτή τη περίπτωση τον τοπικό Πολιτισμό. Εδώ είναι όμως το μεγάλο ερώτημα που τίθεται: Αν δεν προάγουμε τον δικό μας Παραδοσιακό Πολιτισμό ως Δήμος, αν δεν διαφημίσουμε τα «δικά» μας ήθη και έθιμα, τότε τι απομένει να δείξουμε στον ξένο;
Ο θερμόαιμος επισκέπτης του melivoia. Blogspot.com

N.T Τοποθετήθηκε ο σύνδεσμος του melivoia.blogspot.com στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Μελίβοιας στις 12-05-2010

- Η απάντηση του δημάρχου Μελίβοιας κ. Αντώνη Γκουντάρα προς τον θερμόαιμο επισκέπτη, στο σχετικό εργαλείο άμεσου μηνύματος του ιστολογίου μας:



Έτσι είναι σήμερα το μοναστήρι του χωριού μας.


ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΒΕΛΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΊΣΚΕΨΉ ΤΟΥ ΤΊΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΆ ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΦΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΒΟΙΑ.



















Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ.κ  ΙΓΝΑΤΙΟΣ
"Να δώσει ο θεός να δούμε το μοναστήρι να ξαναζωντανεύει"
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ




Η ΠΟΛΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ ΕΛΕΝΗ

Η ΕΛΕΝΗ - ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ

Η ΕΛΕΝΗ














































ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ


Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ









ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ










Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον συνδιασμό του Αντώνη Γκουντάρα: Αργύρης Νίκος και Αντώνης Μπελιάς, που δεν δήλωσαν κάτι τέτοιο αλλά υποψίες υπάρχουν. Σε ποιόν χτυπούν παλαμάκια;


Στον Γρηγόρη Καλαγιά, ναι το είδα, καθόλου απίθανο να είναι μαζί στο συνδιασμό.








Η Ορχήστρα "Σχήμα Πόλις" αποτελείται από τους:
Μπάτσικα Βασίλη στο μπουζούκι και τραγούδι, Βεργή Μάκη - τραγούδι, Μηλιάκου Γεωργία - τραγούδι, Τσαγγαρίδης Αλέξανδρος - πιάνο, Δημήτρης Δημούσης -Βιολί, Παρασκευάς Νίκος -Τύμπανα, Μπουρνάκας Δημήτρης - κιθάρα.
Στην ορχήστρα έλαβε μέρος και ο Γιώργος Πλάδας στο μπουζούκι και το τραγούδι, ακόμη τραγούδησε ο "Γεωπόνος" Γιώργος Ανδρίτσιος.









   Χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά χρόνια για να συναντήσω τον χωριανό μας Γιάννη Πλάδα του Γεωργίου. Ο Γιάννης είναι καθηγητής μουσικής στο πιάνο,  και παίζει σε διάφορα οικογενειακά κέντρα της Λάρισας. Ήταν ευκαιρία να μου πει λίγα λόγια και για την καταγωγή των προπάππων του που ήταν από την Τύρνα Τρικάλων και ήρθαν στην Μελίβοια το 1823. Από την Τύρνα θα έρθουν στην Μελίβοια επισκέπτες για να δουν πως και που εγκαταστάθηκαν οι συγχωριανοί τους και να μάθουν για το  πως ζουν σήμερα.



Γεώργιος Πλάδας



Γεώργιος Πλάδας



Ο ΓΕΩΠΟΝΟΣ (ΑΝΔΡΙΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΥΣΗΣ





Δεν απουσιάζει ο Βαγγέλης







































ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ, ΌΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ.