Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ-ΡΙΖΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ απο τη ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (25/03/2005)   Ο Ρίζος ο Μασούρας είναι ο συνεχιστής της διαχείρησης του παλιού καφενείου που είχε ο Χαράλαμπος Γάλλος που ήταν και πεθερός του. Μέχρι την εποχή του 1960 κάθε καφενείο διέθεται ορχήστρα, το ίδιο και ο Ρίζος σ'αυτό το καφενείο το 4χ4 μέτρα είχε ορχήστρα από δύο ή τρία άτομα και δεκάδες ανθρώπους μέσα, ο ένας παν' στον άλλον.


 Στην είσοδο αυτού του καφενείου οι Ιταλοί θέλοντας να γελάσουν και να παίξουν, έβαλαν τον Χαράλαμπο και πήραν θέση σημαδεύοντάς τον με τα όπλα, αυτός κατούρησε το βρακί του.

  Ρίζος Μασούρας : Κάθε βράδυ είχα όργανα στο μαγαζί και ερχόταν μεθυσμένοι ο Καραλής με τον Γκαραμπλή.
Ήμουν ο πρώτος που έφερα γλυκά στο χωριό. Έφερα γκουραμπιέδες και φοινίκια, γιατί δεν ήταν τότε άλλα γλυκά.
Είχα στα κουτιά γκουραμπιέδες και έρχονταν στα ξεκούδουνα στο τέλος ο Γκαραμπλής με τον Καραλή και έπαιρναν ολόκληρα κουτιά. Τι τους έκανα τότε. Πήρα τα κουτιά και έβαλα μέσα βουνιές από γουμάρ’ και από παν' αλεύρι, ήρθαν πάλι αυτοί και ο Καραλής πήρε τα κουτιά, που τα είχα πρόχειρα και τα πήγε στα Μπαντιδούλια και από τότε δεν ξαναπείραξε….ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ melivoia1. ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ.

   Στο e-mail nikostsintsirakos@yahoo.gr