Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ

ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ


Διάπλους Φιλοκτήτη: Ταξιδεύοντας από τον 12ο αιώνα π.Χ. στον 21ο αιώνα μ.Χ.

Διοργανωτές:

  Ο Δήμος Λήμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς συνδιοργανώνουν την αναβίωση του μυθικού ταξιδιού του Φιλοκτήτη. Η διοργάνωση αναμένεται να τεθεί υπό την αιγίδα και άλλων φορέων, αφού φιλοδοξία μας είναι η προσπάθεια αυτή να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη.

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ


    Ο Δήμαρχος Αγιάς δήλωσε σχετικά «Μετά την πρώτη επαφή του 2010 όπου τη Μελίβοια-πόλη του βασιλιά Φιλοκτήτη- επισκέφθηκε το γυμνάσιο Μύρινας, χαρίζοντάς μας ομολογουμένως στιγμές ανεπανάληπτες, γίνεται προσπάθεια οι δύο δήμοι να αποκτήσουν μία βάση συνεχούς συνεργασίας σ΄ όλο το πλέγμα δραστηριοτήτων των τοπικών μας κοινωνιών.

    Αυτή η προσπάθεια ευελπιστούμε να αποτελέσει την αρχή, όπου με κοινό πολιτιστικό στοιχείο τον Βασιλιά Φιλοκτήτη, να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) με την Τροία (Τσανάκαλε) και πόλεις της κάτω Ιταλίας και Σικελίας, που ίδρυσε ο μυθικός Βασιλιάς της αρχαίας Μελίβοιας.

   Καλούμε τους επαγγελματίες, πολιτιστικούς συλλόγους, αγρότες, συνεταιρισμούς να συμμετάσχουν και να αποτελέσουν κομμάτι αυτής της συνεργασίας.»

    Ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά «Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στην προσπάθεια αναβίωσης του ταξιδιού του μυθικού ήρωα Φιλοκτήτη. Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία μπορεί να συντελέσει καθοριστικά στην ανάπτυξη των πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των Δήμων που συμμετέχουν. Στόχος όλων μας είναι ο «Διάπλους του Φιλοκτήτη» να αποτελέσει την αρχή για την καθιέρωση ενός πολιτιστικού θεσμού που θα συνδέσει όλες τις περιοχές που φιλοξένησαν τον μυθικό ήρωα και που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και φιλίας στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου.»

   Η διοργανωτική επιτροπή εκ μέρους του Δήμου Αγιάς είναι:Λέτσιος Βασίλης, Σουλιώτης Θεόδωρος, Καρανίκα Σοφία, Ντάγκας Νίκος, Βαλάρης Βασίλης.

Σχετικά στοιχεία θα βρείτε στην Φόρμα Επικοινωνίας.


ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ, ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ 22-27 ΙΟΥΝΗ ΤΟΥ 2012.



ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ



....................................................................

 Στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΣΤΙς 21-06-2012  ο Δημήτρης Βάλλας γράφει γι' αυτό το ταξίδι:
(Ανοίξτε τις φωτογραφίες)